Uber Freight koppelt vervoerders aan verladers. Via het platform kunnen verladers hun lading aanbieden (full truck load), transporteurs kunnen die ritten boeken om uit te voeren. Betalingen en diensten als track-and-trace gaan via Uber.

Mkb-transporteurs

‘Mkb-transporteurs maken in Duitsland 90% van de markt uit. En net zoals in andere internationale logistieke markten, hebben zij moeilijkheden om met grote verladers in contact te komen. Onze on-demand marktplaats zorgt ervoor dat zowel grote als kleine transporteurs in die markten kunnen meedoen. Tegelijkertijd verhogen we de efficiëntie’, licht Uber Freight toe in de aankondiging.

‘We zijn een wereldwijd bedrijf met een wereldwijde visie voor de vrachtsector. Onze expansie naar Europa was een belangrijke eerste stap voor een efficiëntere en meer transparante internationale vrachtmarkt’, zegt Daniel Buczkowski, Head of European Expansion bij Uber Freight.