Medio juni zijn nieuwe regels van kracht geworden. Sinds die datum moeten trucks, die voor het eerst de weg op gaan, een slimme tachograaf aan boord hebben. Daar horen ook nieuwe bestuurderskaarten bij.

Deadlines

De uitgifte van de Nederlandse kaarten gaat langer duren dan verwacht. Het RDW heeft onlangs laten weten dat het ontwerp van de kaarten niet aan alle regels voldoet. Een definitieve goedkeuring is dan ook niet gegeven. Ook de problemen met de werkplaatskaarten zijn nog niet opgelost.

Al eerder dit jaar bleek dat uitgifte-instantie Kiwa deze kaarten, en ook de bedrijfs- en werkplaatskaarten, niet op tijd kon leveren. Problemen bij kaartproducent Idemia lagen hieraan ten grondslag. Om toch aan de verschillende deadlines te kunnen voldoen, moesten Kiwa kaarten uit het buitenland halen. Deze kan de instantie uitgeven, totdat de Nederlandse kaarten klaar zijn.

Lees ook: ‘Wegtransport elk jaar miljoenen extra kwijt door dure tachokaart’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement