Dat meldt brancheorganisatie TLN, die hierover een bericht heeft ontvangen van Kiwa. De kaarten hadden eigenlijk op 1 mei al klaar moeten zijn, enkele weken vóór de invoering van de slimme tachograaf op 15 juni van dit jaar.

Echter, door diverse problemen heeft Kiwa een tijd lang de kaarten in het buitenland moeten bestellen. De instantie heeft nu meegedeeld dat alle kaarten die in aanvraag zijn, vanaf maandag 16 september geproduceerd gaan worden.

Nieuwe lay-out

Met de nieuwe lay-out en duidelijkere kleuren zijn de nieuwe kaarten beter te onderscheiden. Zo heeft de nieuwe bestuurderskaart een witte achtergrond en de nieuwe bedrijfskaart een gele achtergrond. Tevens is de nieuwe generatie tachograafkaarten herkenbaar doordat er G2 op is afgedrukt.

Inmiddels is bekend geworden dat Kiwa de prijzen voor de tachograafkaart verder wil verhogen. De instantie wordt al geruime tijd bekritiseerd vanwege de hoge prijzen die het rekent, in vergelijking met andere Europese landen. Toch gaan in 2020 de tarieven weer omhoog, zij het slechts minimaal, van 100 naar 101 euro.