De controles zijn nu van kracht tot 11 november, maar worden nadien nog zes maanden voortgezet, zo heeft het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten. Volgens Berlijn bestaat nog steeds de helft van de grensoverschrijdende personen uit mensen die geen recht hebben Duitsland te betreden.

Oostenrijkse grens

In de eerste acht maanden van dit jaar constateerde de Duitse politie dat meer dan 6700 personen ten onrechte via de Oostenrijkse grens Duitsland probeerden binnen te komen. In ruim de helft van de gevallen kwam het tot een directe terugwijzing. Dat is ook ongeveer het beeld van de laatste jaren.

Sinds het najaar van 2015 controleert Duitsland verscherpt aan de grenzen met Oostenrijk, in reactie op een migrantenstroom uit Griekenland en de Balkan die via het Alpenland trachtte een weg te zoeken naar West-Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement