De totale opbrengsten dikten met 11% aan tot een kleine 6,4 miljard dollar. Daarop boekte het bedrijf een winst van 607,9 miljoen dollar, waarmee ook het nettoresultaat met 11% steeg

DAF meldde in de eerste drie kwartalen van het jaar een marktaandeel te hebben bereikt van 16,4% op de Europese markt van trucks boven de zestien ton. De Brabantse vrachtwagenfabrikant verwacht dat die markt dit jaar goed is voor zeker 310.000 verkochte voertuigen.

Schadeclaim

Vorige week werd nog bekend dat een schadeclaim van transportbedrijven tegen DAF veel hoger uitvalt dan verwacht. Vervoerders eisen in totaal ongeveer 4 miljard euro omdat ze te veel hebben betaald als gevolg van verboden prijsafspraken. Voor die kartelvorming kregen de Nederlandse truckmaker en branchegenoten eerder al een boete van de Europese Commissie.

Lees ook: Truckbouwer Volvo ziet moeilijkere markt

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement