CB zorgt voor de volledige logistiek, dus de opslag en de distributie naar boekhandels, scholen, de tussenhandel en de consument. ThiemeMeulenhoff heeft vertrouwen in het vroegere Centraal Boekhuis, omdat dit bedrijf dankzij langjarige ervaring flexibel kan omgaan met de pieken en dalen in de verspreiding van educatieve boeken.

De logistiek dienstverlener neemt ook de productie van op vraag van de consument speciaal te printen uitgaven voor zijn rekening. Daarbij gaat het onder meer om examenbundels. Verder staat het bedrijf in voor zichtzendingen en beoordelingsexemplaren.

‘Leren leuker maken’

ThiemeMeulenhoff, of beter gezegd de twee aloude uitgeverijen van leerboeken, bestaat al 225 jaar en legt zich in de huidige tijd toe op moderne onderwijsmethoden, die erop zijn gericht ‘leren leuker’ te maken.

CB, dat 145 jaar bestaat, heeft het boekensegment nooit verlaten, maar biedt tegenwoordig ook logistieke diensten aan bijvoorbeeld de textielsector aan. Het bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van negentig miljoen euro en hield daaraan een brutoresultaat van elf miljoen euro over.