Oostenrijk heft rijverboden voor vrachtauto’s op gas op

vergroening

In Oostenrijk is het aantal rijverboden voor vrachtauto’s die op vloeibaar en gecomprimeerd aardgas (lng en cng) rijden verminderd.

Dat heeft de deelstaatregering van Tirol bevestigd tegenover het Deutsche Bunderverband Spedition und Logistik (DSLV). Zo worden trucks op gas uitgezonderd van nachtrijverboden, rijverboden op grond van Euro-milieuklasse en zogenoemde sectorale rijverboden.

Via spoor

Sectorale rijverboden gelden voor wegvervoer van lading die volgens Oostenrijk evengoed over het spoor kunnen worden vervoerd. Van deze verboden zijn voertuigen op gas nu vrijgesteld. Het moet daarbij gaan om ‘voertuigen met een monovalente methaangasaandrijving’, zoals nu in de Oostenrijkse wetgeving is vastgelegd.

Oostenrijk heft rijverboden voor vrachtauto’s op gas op | NT

Oostenrijk heft rijverboden voor vrachtauto’s op gas op

vergroening

In Oostenrijk is het aantal rijverboden voor vrachtauto’s die op vloeibaar en gecomprimeerd aardgas (lng en cng) rijden verminderd.

Dat heeft de deelstaatregering van Tirol bevestigd tegenover het Deutsche Bunderverband Spedition und Logistik (DSLV). Zo worden trucks op gas uitgezonderd van nachtrijverboden, rijverboden op grond van Euro-milieuklasse en zogenoemde sectorale rijverboden.

Via spoor

Sectorale rijverboden gelden voor wegvervoer van lading die volgens Oostenrijk evengoed over het spoor kunnen worden vervoerd. Van deze verboden zijn voertuigen op gas nu vrijgesteld. Het moet daarbij gaan om ‘voertuigen met een monovalente methaangasaandrijving’, zoals nu in de Oostenrijkse wetgeving is vastgelegd.