UPS koopt 10.000 elektrische bestelwagens bij Britse Arrival

DUURZAAMHEID

De Amerikaanse pakketbezorger UPS heeft bij het Britse Arrival een order geplaatst voor tienduizend elektrische bestelbussen. En passant heeft UPS een minderheidsaandeel verworven in de fabrikant.

Arrival is een in 2015 opgericht assemblagebedrijf voor lichtere bedrijfsvoertuigen, met zetel in Londen. Het telt achthonderd werknemers. Het minderheidsbelang in het bedrijf is gekocht door de durfkapitaaldivisie van de Amerikaanse pakketgigant, UPS Ventures.

De pakketbezorger bestelde niet alleen tienduizend voertuigen, maar verwierf ook het recht om als eerste verdere elektrische bussen van Arrival af te nemen. UPS en Arrival werken al sinds 2016 samen, maar het vervoersbedrijf is niet de enige strategische partner. Onlangs sloot de Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai ook een akkoord met de Britse voertuigproducent.

100 miljoen

Op grond daarvan investeert Hyundai honderd miljoen euro in Arrival. Doel van deze samenwerking is om behalve elektrische bussen ook ‘andere producten voor de logistieke sector’ te ontwikkelen, waaronder voertuigen voor het ro/ro-vervoer.

Met de entree van Hyundai komt de beurswaarde van Arrival volgens een berekening van de Britse krant Financial Times op drie miljard euro, wat het tot één van de duurste Britse ‘start-ups’ maakt. Arrival heeft plannen voor een e-distributievoertuig met een actieradius van driehonderd kilometer. De jaarproductie moet dit jaar op ongeveer tienduizend elektronische busjes uitkomen, dus ongeveer de gehele bestelling van UPS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

UPS koopt 10.000 elektrische bestelwagens bij Britse Arrival | NT

UPS koopt 10.000 elektrische bestelwagens bij Britse Arrival

DUURZAAMHEID

De Amerikaanse pakketbezorger UPS heeft bij het Britse Arrival een order geplaatst voor tienduizend elektrische bestelbussen. En passant heeft UPS een minderheidsaandeel verworven in de fabrikant.

Arrival is een in 2015 opgericht assemblagebedrijf voor lichtere bedrijfsvoertuigen, met zetel in Londen. Het telt achthonderd werknemers. Het minderheidsbelang in het bedrijf is gekocht door de durfkapitaaldivisie van de Amerikaanse pakketgigant, UPS Ventures.

De pakketbezorger bestelde niet alleen tienduizend voertuigen, maar verwierf ook het recht om als eerste verdere elektrische bussen van Arrival af te nemen. UPS en Arrival werken al sinds 2016 samen, maar het vervoersbedrijf is niet de enige strategische partner. Onlangs sloot de Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai ook een akkoord met de Britse voertuigproducent.

100 miljoen

Op grond daarvan investeert Hyundai honderd miljoen euro in Arrival. Doel van deze samenwerking is om behalve elektrische bussen ook ‘andere producten voor de logistieke sector’ te ontwikkelen, waaronder voertuigen voor het ro/ro-vervoer.

Met de entree van Hyundai komt de beurswaarde van Arrival volgens een berekening van de Britse krant Financial Times op drie miljard euro, wat het tot één van de duurste Britse ‘start-ups’ maakt. Arrival heeft plannen voor een e-distributievoertuig met een actieradius van driehonderd kilometer. De jaarproductie moet dit jaar op ongeveer tienduizend elektronische busjes uitkomen, dus ongeveer de gehele bestelling van UPS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement