De minister toonde zich tevreden over het aantal aanmeldingen. Eerder lekte uit dat de belangstelling voor de proef met de 25,25 meter lange trucks tegenviel. Er was kritiek omdat de toelatingseisen te zwaar zouden zijn.

Enkele minuten voor de bekendmaking riep voorzitter R. van Yperen van de RAI de minister daarom nog op om de voorwaarden te verruimen. De minister zei eerst de uitkomsten van de proef af te willen wachten alvorens een besluit te nemen over uitbreiding. Het project loopt tot 1 oktober 2002. Een woordvoerder noemde de interesse ‘een meevaller’. ‘We hoeven de bedrijven er nu niet met de haren bij te slepen, zoals het er even naar uitzag.’

Netelenbos reikte bij de opening van de RAI de eerste ‘zichtveldsnip’ uit. Elke eigenaar van een vrachtauto die voor gisteren is aangeschaft, krijgt honderd gulden van het ministerie terug als hij zijn truck bij de APK-keuring laat uitrusten met een bolle spiegel en een camerasysteem.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement