Van Leendert Transport BV is gespecialiseerd in het vervoer van losgestorte agrarische producten, zoals aardappelen en wortels, in Nederland, België en Duitsland. Ook het vervoer van vloeibare dierenvoer behoort tot de activiteiten.

Bij de transportafdeling van Van Leendert werken 47 personeelsleden. Het wagenpark bestaat uit 32 trekkende eenheden en 120 getrokken eenheden. Van Leendert Milieu, de afvalverwerkingstak van het bedrijf, blijft buiten de deal.

Tekst loopt door onder foto.

Netwerk vergroten

Voor AB Texel, dat ook focust op onder meer vervoer van losgestorte agriproducten in West-Europa, is het vergroten van het netwerk een belangrijke reden voor de aankoop. Dit moet het bedrijf in staat stellen de efficiency te verbeteren. Het bedrijf rijdt nu al deels voor dezelfde klanten als Van Leendert Transport.

Voor Van Leendert heeft de verkoop te maken met ‘veranderende marktomstandigheden en het ontbreken van opvolging’. Eric en Marleen van Leendert, directeuren-eigenaar van het bedrijf, gaan na de overname focussen op de afvalverwerkingsactiviteiten.

Eerdere overnames

Het is zeker niet de eerste overname van AB Texel in de afgelopen jaren. Zo kocht het bedrijf vorig jaar de activiteiten van de Belgische vervoerder Transport Impens. Eind 2017 kocht de transporteur al drie Zeeuwse vervoerders: G. Bosman, Minnaard en Van de Swaluw.