Momenteel gaan de bedrijfsactiviteiten van Beve Transport gewoon door. ‘Klanten zouden, als het goed is, niets moeten merken van het faillissement’, meldt Claus. Het bedrijf heeft een vloot van zo’n vijftig vrachtwagens en er werken ongeveer negentig personeelsleden.

Krediet opgezegd

Oorzaak van het bankroet is het feit dat de bank het krediet heeft opgezegd. De reden daarvan is op dit moment niet duidelijk. ‘Op een later stadium gaan we hier onderzoek naar doen. Maar voor nu focussen we vooral op een doorstart’, aldus Claus.

Hij verwacht dat er binnen enkele dagen duidelijkheid is over een eventuele nieuwe start. Welke zeven bedrijven interesse hebben getoond, deelt de curator niet mee.

H. Veldhuizen

De naam Beve Transport is een samentrekking van de bedrijfsnamen Beentjes Transport en het eind 2018 overgenomen H. Veldhuizen. Hierbij zijn de activiteiten van Beve en van Beentjes Transport gescheiden gebleven. Beentjes Transport staat dan ook volledig buiten het faillissement, meldt de curator.