Ook Amsterdam verruimt laad- en lostijden winkels

Tot 31 mei

De gemeente Amsterdam verruimt de tijden waarop chauffeurs hun lading mogen lossen bij winkels. Het stadsbestuur heeft zaterdag 21 maart besloten dat deze verruiming per direct ingaat.

Bevoorrading van winkels kan vanaf nu in vrijwel de gehele stad tussen 07.00 uur en 21.00 uur. Alleen op plekken waar de (verkeers)veiligheid in het geding zou komen door een verruiming, blijven de reguliere laad- en lostijden bestaan. Met de verruiming van de regels geeft de gemeente gehoor aan wensen van de sector.

Voor winkels in alle segmenten, waaronder die in vitale sectoren zoals de supermarktbranche, is de bevoorrading momenteel ingewikkeld en ondervinden ze veel hinder van de bestaande laad- en lostijden.

Tot 31 mei

Voor supermarkten zijn ruimere openingstijden handig omdat ze dan meer voorraad per dag kunnen ontvangen. Voor winkels die nu veel minder klanten ontvangen, zijn de ruimere tijden handig omdat ze lading ’s middags kunnen laten aanleveren in plaats van ’s ochtends. Daardoor kunnen ze ’s morgens dicht, om zo kosten te besparen, nu hun omzet onder druk staat. De verruiming van de regels is tijdelijk. In eerste instantie loopt de regeling tot 31 mei 2020.

Ook Amsterdam verruimt laad- en lostijden winkels | NT

Ook Amsterdam verruimt laad- en lostijden winkels

Tot 31 mei

De gemeente Amsterdam verruimt de tijden waarop chauffeurs hun lading mogen lossen bij winkels. Het stadsbestuur heeft zaterdag 21 maart besloten dat deze verruiming per direct ingaat.

Bevoorrading van winkels kan vanaf nu in vrijwel de gehele stad tussen 07.00 uur en 21.00 uur. Alleen op plekken waar de (verkeers)veiligheid in het geding zou komen door een verruiming, blijven de reguliere laad- en lostijden bestaan. Met de verruiming van de regels geeft de gemeente gehoor aan wensen van de sector.

Voor winkels in alle segmenten, waaronder die in vitale sectoren zoals de supermarktbranche, is de bevoorrading momenteel ingewikkeld en ondervinden ze veel hinder van de bestaande laad- en lostijden.

Tot 31 mei

Voor supermarkten zijn ruimere openingstijden handig omdat ze dan meer voorraad per dag kunnen ontvangen. Voor winkels die nu veel minder klanten ontvangen, zijn de ruimere tijden handig omdat ze lading ’s middags kunnen laten aanleveren in plaats van ’s ochtends. Daardoor kunnen ze ’s morgens dicht, om zo kosten te besparen, nu hun omzet onder druk staat. De verruiming van de regels is tijdelijk. In eerste instantie loopt de regeling tot 31 mei 2020.