Aanhoudende files bij grensovergang België

coronacontroles

Update 14.21 – De files bij enkele Belgisch-Nederlandse grensovergangen hielden de afgelopen dagen aan. Oorzaak zijn de controles die België heeft ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De wachttijden liepen in de voorbije dagen op tot drie kwartier. Maandag was dit zelfs nog langer. Dat meldt branchevereniging TLN.

België voerde vorige week strenge grenscontroles in voor al het verkeer. Vooral bij de grensovergangen in West-Brabant (A16 en A4) leverde dit lange files op. Tevens werden er vrachtwagens teruggestuurd die geen essentiële goederen vervoerden, zoals medicijnen of levensmiddelen, ondanks het feit dat dergelijk verkeer het land wel gewoon in had gemogen. De laatste dagen zijn er geen meldingen meer dat er vrachtwagens worden geweigerd, maar de files hielden wel aan.

Bottleneck

Daarbij was vooral de grensovergang bij Hazeldonk (A16/E19) een bottleneck, in beide richtingen. Dat werd dinsdag nog eens verergerd door een ongeval waarbij vier vrachtwagens en een bestelbus waren betrokken. In de richting Antwerpen – Breda reed een truck in op de file die was ontstaan door de controles. Een van de betrokken chauffeurs, van Nederlandse komaf, overleefde het ongeval niet. De weg werd volledig afgesloten, waardoor op de parallel liggende N263 tussen Rijsbergen en Breda een file ontstond.

Bij de grensovergang van de A4, ten zuiden van Bergen op Zoom, heeft de Belgische politie inmiddels een voorrangsstrook voor vrachtwagens aangelegd, een zogeheten green lane. Dit heeft de wachttijd voor het vrachtverkeer weten terug te dringen.

Inmiddels is duidelijk geworden dat er bij de grensovergang Hazeldonk woensdagochtend ook zo’n strook is aangelegd. Dat meldt de Belgische transporteursorganisatie Febetra op Twitter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Aanhoudende files bij grensovergang België | NT

Aanhoudende files bij grensovergang België

coronacontroles

Update 14.21 – De files bij enkele Belgisch-Nederlandse grensovergangen hielden de afgelopen dagen aan. Oorzaak zijn de controles die België heeft ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De wachttijden liepen in de voorbije dagen op tot drie kwartier. Maandag was dit zelfs nog langer. Dat meldt branchevereniging TLN.

België voerde vorige week strenge grenscontroles in voor al het verkeer. Vooral bij de grensovergangen in West-Brabant (A16 en A4) leverde dit lange files op. Tevens werden er vrachtwagens teruggestuurd die geen essentiële goederen vervoerden, zoals medicijnen of levensmiddelen, ondanks het feit dat dergelijk verkeer het land wel gewoon in had gemogen. De laatste dagen zijn er geen meldingen meer dat er vrachtwagens worden geweigerd, maar de files hielden wel aan.

Bottleneck

Daarbij was vooral de grensovergang bij Hazeldonk (A16/E19) een bottleneck, in beide richtingen. Dat werd dinsdag nog eens verergerd door een ongeval waarbij vier vrachtwagens en een bestelbus waren betrokken. In de richting Antwerpen – Breda reed een truck in op de file die was ontstaan door de controles. Een van de betrokken chauffeurs, van Nederlandse komaf, overleefde het ongeval niet. De weg werd volledig afgesloten, waardoor op de parallel liggende N263 tussen Rijsbergen en Breda een file ontstond.

Bij de grensovergang van de A4, ten zuiden van Bergen op Zoom, heeft de Belgische politie inmiddels een voorrangsstrook voor vrachtwagens aangelegd, een zogeheten green lane. Dit heeft de wachttijd voor het vrachtverkeer weten terug te dringen.

Inmiddels is duidelijk geworden dat er bij de grensovergang Hazeldonk woensdagochtend ook zo’n strook is aangelegd. Dat meldt de Belgische transporteursorganisatie Febetra op Twitter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement