De brug was afgelopen najaar zes weken dicht voor spoedonderhoud, nadat op 10 oktober was gebleken dat hij niet veilig was. Daardoor kon er geen verkeer meer over en onder de brug, wat voor het wegtransport en de binnenvaart tot grote hinder leidde.

Deel voor eigen rekening

Volgens de provincie is een deel van de schade voor eigen rekening, omdat bestaande wegen nu eenmaal wel eens onderhoud nodig hebben. Het gaat om een omzetdaling van 2%, de die gedupeerde bedrijven zelf moeten ophoesten.

Ook brengt de provincie nog eens 25% in mindering als ‘normaal maatschappelijk risico’. Het bedrag dat daarna overblijft, kan als schade worden geclaimd en vergoed.

De provincie heeft tot nu toe vijftien aanvragen voor schadevergoeding binnengekregen en meldt de gedupeerden zo snel mogelijk over de regeling te informeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement