Zo komt er een versnelde terugbetaalregeling voor de dieselaccijnzen en wordt de betaling van de motorrijtuigenbelasting opgeschort tot eind van dit jaar. Het pakket aan maatregelen betekent dat de sector een lastenverlichting krijgt van rond de 400 miljoen euro, stelt minister Gérald Darmanin (Financiën).

Helft wagenpark staat stil

Op dit moment staat de helft van het Franse truckpark stil als gevolg van de coronacrisis. Behalve de distributie aan supermarktketens hebben de meeste grote opdrachtgevers in het wegvervoer hun fabrieken gesloten.

Rond 55% van alle Franse transportbedrijven heeft daarom de activiteiten al deels stopgezet. Een kwart is geheel gesloten. Onderdeel van de maatregelen is dat de dieselaccijnzen per kwartaal worden teruggestort in plaats van halfjaarlijks. De motorrijtuigenbelasting hoeft pas op 1 december te worden overgemaakt. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement