Dat melden diverse Duitse media. Hiermee hopen regering en parlement de aankoop van vrachtwagens op lng te stimuleren. Naast de vrijstelling van de Maut is er ook een aanschafpremie voor trucks die rijden op het vloeibare aardgas.

Op het voorstel kwam kritiek vanuit oppositiepartij de Groenen. Ook belangenbehartigers uit de spoorsector bekritiseerden het plan. Desondanks gaf het parlement er donderdag zijn goedkeuring aan. De Bondsraad moet het voorstel nog wel goedkeuren.

70% meer lng-trucks

De vrijstelling en de aanschafpremie lijken te werken. Vorig jaar zijn er in Duitsland 70% meer vrachtwagens op lng verkocht dan in het jaar ervoor. De verwachting is dat de toename de komende tijd doorzet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement