Girteka is een van de grootste wegtransporteurs van Europa. Het beschikt over een wagenpark van 7400 vrachtwagens en 7800 trailers. Er werken zo’n 18.000 personeelsleden. Het bedrijf richt zich onder meer op het vervoer van fmcg-goederen, voeding en farmaproducten.

De vervoerder behaalde vorig jaar een omzet van 945 miljoen euro. Dat was maar liefst 23% hoger dan de 764 miljoen van een jaar eerder. Toch hielden de Litouwers daar flink minder winst aan over. Oorzaken hiervan waren een stijging van de transportkosten en investeringen in nieuw personeel en in digitalisering.

Corona

Ondanks de uitbraak van de coronapandemie blijft Girteka hoopvol over dit jaar. De directie maakt geen melding van plannen voor het schrappen van arbeidsplaatsen of het, al dan niet tijdelijk, verminderen van de vloot. Sterker nog, het management is ervan overtuigd dat het alle achttienduizend werknemers aan boord kan houden.

‘2020 zal een moeilijk en uitdagend jaar worden. Echter, door te blijven focussen op het hebben van een bedrijf waarin de klant centraal staat en dat volledig gedigitaliseerd is, geloof ik dat we samen met de achttienduizend medewerkers er sterker uit komen’, aldus Girteka-topman Edvardas Liachovicius.