Door de bundeling van krachten hopen de twee bedrijven te kunnen blijven voldoen aan de wensen van grote klanten van Wiegmink, waarbij alleen Waterman Onions met naam wordt genoemd.

In praktijk betekent het dat AB Texel het transport gaat verzorgen van de producten van Waterman, met ondersteuning van Wiegmink. Voor andere klanten gaan de twee vervoerders samenwerken in het transport van agrarische producten in kisten.

Wiegmink

Wiegmink is gespecialiseerd in het vervoeren van agrarische producten, zowel nationaal als internationaal. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1932, heeft vijftien medewerkers en beschikt over een wagenpark van 12 trekkende eenheden en 41 trailers, met name onderlossers en tautliners. In thuisstad Kraggenburg beschikt het over circa drieduizend vierkante meter op- en overslagruimte.

Tekst loopt door onder foto.

bron: Scania

AB Texel Group is gespecialiseerd in het vervoer van aardappelen en andere losgestorte agrarische producten, meel, veevoer, (vloeibare) zuivel en gekoelde foodproducten. Het heeft 1950 werknemers en heeft een wagenpark van ruim 1250 trucks en 2000 trailers. Het bedrijf rijdt in grote delen van Europa en heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk.