Britten matsen vervoerders: vanaf augustus jaar lang geen truckheffing

Coronacrisis

Wegvervoerders hoeven op de Britse wegen met ingang van 1 augustus een jaar lang geen vrachtwagenheffing te betalen. De zogenoemde UK HGV Road User Levy wordt tot en met 31 juli 2021 opgeschort om transportbedrijven vanwege de coronacrisis een steuntje in de rug te geven. De maatregel geldt voor alle vrachtwagens, zowel Britse als buitenlandse.

Transporteurs betalen de heffing normaliter door een vignet te kopen voor een bepaalde periode, variërend van een dag tot een heel jaar. Vervoerders die al over een vignet beschikken voor een jaar of een halfjaar en die daarvan nog complete maanden niet hebben opgebruikt, kunnen een aanvraag indienen voor terugbetaling. De Britse overheid wijst erop dat vervoerders in deze lopende maand juli nog wel gewoon een vignet moeten hebben.

Het opschorten van de vrachtwagenheffing geldt ook voor de wegen in Noord-Ierland. De Ierse transportbelangenorganisatie IRHA heeft de Ierse regering opgeroepen om nu nog iets te doen voor wegvervoerders in Ierland die het eveneens moeilijk hebben door de coronacrisis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Britten matsen vervoerders: vanaf augustus jaar lang geen truckheffing | NT

Britten matsen vervoerders: vanaf augustus jaar lang geen truckheffing

Coronacrisis

Wegvervoerders hoeven op de Britse wegen met ingang van 1 augustus een jaar lang geen vrachtwagenheffing te betalen. De zogenoemde UK HGV Road User Levy wordt tot en met 31 juli 2021 opgeschort om transportbedrijven vanwege de coronacrisis een steuntje in de rug te geven. De maatregel geldt voor alle vrachtwagens, zowel Britse als buitenlandse.

Transporteurs betalen de heffing normaliter door een vignet te kopen voor een bepaalde periode, variërend van een dag tot een heel jaar. Vervoerders die al over een vignet beschikken voor een jaar of een halfjaar en die daarvan nog complete maanden niet hebben opgebruikt, kunnen een aanvraag indienen voor terugbetaling. De Britse overheid wijst erop dat vervoerders in deze lopende maand juli nog wel gewoon een vignet moeten hebben.

Het opschorten van de vrachtwagenheffing geldt ook voor de wegen in Noord-Ierland. De Ierse transportbelangenorganisatie IRHA heeft de Ierse regering opgeroepen om nu nog iets te doen voor wegvervoerders in Ierland die het eveneens moeilijk hebben door de coronacrisis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement