De Drentse wegvervoerder Brinkman Trans Holland, onder meer bekend als Ikea-transporteur, werd twee jaar geleden al eens door de rechter op de vingers getikt. De kantonrechter legde destijds dwangsommen op voor het geval het bedrijf de Nederlandse cao in het vervolg niet correct zou toepassen bij het inhuren van Oost-Europese chauffeurs. Die uitspraak was het resultaat van een juridisch proces dat zich al langer voortsleepte.

Onderzoek stopgezet

Volgens het NRC heeft Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid in april laten weten dat het onderzoek naar Brinkman is stopgezet, en is die mededeling reden voor FNV om weer in actie te komen tegen het bedrijf. Met een artikel-12 procedure wil de vakbond de juridische strijd tegen Brinkman Trans Holland nieuw leven inblazen.

Brinkman Trans Holland reageert in het NRC dat het zich altijd aan de regels heeft gehouden en stelt dat FNV zich schuldig maakt aan een ‘heksenjacht’.