John S. Thompsonbrug voorlopig dicht voor zwaar vrachtverkeer

Veiligheid

Rijkswaterstaat heeft de John S. Thompsonbrug bij Grave, op de grens van Gelderland en Noord-Brabant, tot verboden gebied verklaard voor voertuigen zwaarder dan tien ton. Volgens Transport en Logistiek Nederland (TLN) een hard gelag voor het vrachtverkeer: normaal gesproken maken dagelijks gemiddeld duizend voertuigen uit die gewichtsklasse gebruik van de brug.

Het zware vrachtverkeer wordt nu omgeleid naar de Maasbrug op de A50, een route die 15 à 20 minuten extra rijtijd kost. Volgens Rijkswaterstaat is de maatregel nodig om de brug veilig te houden voor het overige verkeer.

Not amused

De organisatie heeft toegezegd de brug versneld te renoveren zodat het vrachtverkeer er zo snel mogelijk ook weer overheen kan, maar volgens TLN is nog onduidelijk hoeveel tijd die operatie precies gaat kosten. De belangenorganisatie wijst er korzelig op dat transporteurs erop moeten kunnen vertrouwen dat het wegennet altijd maximaal beschikbaar is, ‘zonder onnodige afsluitingen’. Ook Evofenedex is not amused en heeft leden die last hebben van de afsluiting opgeroepen om zich te melden, zodat de organisatie de overlast in kaart kan brengen.

Rijkswaterstaat was al bezig met ‘levensduur verlengend onderhoud’ aan de brug en voor de komende twee jaar stonden al een nieuwe verfbeurt, werk aan het wegdek en vervanging van wat kleine onderdelen op het programma. De extra reparaties die noodzakelijk blijken, komen daar nu nog bovenop.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

John S. Thompsonbrug voorlopig dicht voor zwaar vrachtverkeer | NT

John S. Thompsonbrug voorlopig dicht voor zwaar vrachtverkeer

Veiligheid

Rijkswaterstaat heeft de John S. Thompsonbrug bij Grave, op de grens van Gelderland en Noord-Brabant, tot verboden gebied verklaard voor voertuigen zwaarder dan tien ton. Volgens Transport en Logistiek Nederland (TLN) een hard gelag voor het vrachtverkeer: normaal gesproken maken dagelijks gemiddeld duizend voertuigen uit die gewichtsklasse gebruik van de brug.

Het zware vrachtverkeer wordt nu omgeleid naar de Maasbrug op de A50, een route die 15 à 20 minuten extra rijtijd kost. Volgens Rijkswaterstaat is de maatregel nodig om de brug veilig te houden voor het overige verkeer.

Not amused

De organisatie heeft toegezegd de brug versneld te renoveren zodat het vrachtverkeer er zo snel mogelijk ook weer overheen kan, maar volgens TLN is nog onduidelijk hoeveel tijd die operatie precies gaat kosten. De belangenorganisatie wijst er korzelig op dat transporteurs erop moeten kunnen vertrouwen dat het wegennet altijd maximaal beschikbaar is, ‘zonder onnodige afsluitingen’. Ook Evofenedex is not amused en heeft leden die last hebben van de afsluiting opgeroepen om zich te melden, zodat de organisatie de overlast in kaart kan brengen.

Rijkswaterstaat was al bezig met ‘levensduur verlengend onderhoud’ aan de brug en voor de komende twee jaar stonden al een nieuwe verfbeurt, werk aan het wegdek en vervanging van wat kleine onderdelen op het programma. De extra reparaties die noodzakelijk blijken, komen daar nu nog bovenop.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement