De tankstations komen aan de Australiëhavenweg in Amsterdam Westpoort en aan de Bornholmstraat in Groningen. Bij beide waterstofstations kan straks getankt worden met 700 bar voor personenauto’s, bestelwagens en taxi’s en met 350 bar voor vrachtwagens en bussen.

Het Groningse vulpunt is volgens Resato medio 2021 gereed. Dat in Amsterdam aan het einde van 2021. Eerder ging Holthausen er nog vanuit dat de stations eind 2020 hun deuren zouden openen. Door corona moest het bedrijf die planning loslaten.

Resato is met negen operationele waterstofstations een van de marktleiders op het gebied van waterstof in Nederland.

Holthausen investeert flink in tankstations voor waterstof en liet eerder al weten onder meer locaties in het noorden te willen ontwikkelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement