De verkopen van zwaardere bedrijfswagens wordt hard geraakt door corona. In het tweede kwartaal namen de verkopen af met 26,1% ten opzichte van dezelfde periode in 2019. In het eerste kwartaal noteerde de branche al een min van 11% ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

De omzet in de gehele de auto- en motorbranche was in het tweede kwartaal van 2020 ruim 25% lager dan in het tweede kwartaal van 2019. Dit is de grootste krimp in meer dan 25 jaar. Alle deelbranches, behalve de motorbranche, laten in het tweede kwartaal recorddalingen zien.

Importeurs

De omzet van de importeurs van nieuwe personenauto’s daalde in het tweede kwartaal het sterkst. Zij zetten ruim 40% minder om dan een jaar eerder. Het vertrouwen onder ondernemers in de auto- en motorbranche was in het tweede kwartaal van 2020 laag (–46,9). Aan het begin van het derde kwartaal zijn ondernemers met –9,0 minder somber.

In de auto- en motorbranche waren in het tweede kwartaal van dit jaar 16 faillissementen, zeven minder dan in het eerste kwartaal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement