Daimler ontvouwt plannen eActros met groot bereik en waterstoftruck

Elektrisch rijden

Daimler start als alles volgens plan verloopt in 2024 met de productie van de eAcros LongHaul-truck, een elektrische vrachtwagen met een bereik van 500 kilometer. Ook zet het concern de komende tien jaar in op waterstof.

Dainmler GenH2 waterstoftruck

Daimler Trucks presenteerde woensdag een planning voor drie nieuwe modellen. Het het batterij-elektrische vlak gaat het, naast de LongHaul, om een elektrische truck voor stadsdistributie met een rijbereik van 200 kilometer. Deze moet al volgend jaar in productie gaan.

Waterstof

Voor de waterstoftruck is er een minder vastomlijnde planning. De zogenoemde GenH2 Truck krijgt volgens het bedrijf een bereik van 1.000 kilometer per tank. Daimler is van plan om in 2023 te gaan testen, waarna ergens in de tweede helft van het komende decennium de productie moet starten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Daimler ontvouwt plannen eActros met groot bereik en waterstoftruck | NT

Daimler ontvouwt plannen eActros met groot bereik en waterstoftruck

Elektrisch rijden

Daimler start als alles volgens plan verloopt in 2024 met de productie van de eAcros LongHaul-truck, een elektrische vrachtwagen met een bereik van 500 kilometer. Ook zet het concern de komende tien jaar in op waterstof.

Dainmler GenH2 waterstoftruck

Daimler Trucks presenteerde woensdag een planning voor drie nieuwe modellen. Het het batterij-elektrische vlak gaat het, naast de LongHaul, om een elektrische truck voor stadsdistributie met een rijbereik van 200 kilometer. Deze moet al volgend jaar in productie gaan.

Waterstof

Voor de waterstoftruck is er een minder vastomlijnde planning. De zogenoemde GenH2 Truck krijgt volgens het bedrijf een bereik van 1.000 kilometer per tank. Daimler is van plan om in 2023 te gaan testen, waarna ergens in de tweede helft van het komende decennium de productie moet starten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement