Dat heeft de directie van het bedrijf bekend gemaakt. Met de deal verstevigt Den Hartogh zijn positie in China, vooral op het gebied van end-to-end logistieke dienstverlening voor de chemiesector.

XT Logistics krijgt de beschikking over een vloot van 13 trucks en 20 chassis. Het bedrijf heeft ook de benodigde licenties en vergunningen om gevaarlijke stoffen en een groot aantal andere chemische producten te vervoeren.

Asia-Pacific

De overname past binnen de uitbreidingsplannen van Den Hartogh. Het bedrijf ziet de regio Asia-Pacific (APAC) nadrukkelijk als groeimotor. Sinds 2019 zet Den hartogh in op uitbreiding van zijn commerciële activiteiten en vloot in Azië om tegemoet te kunnen komen aan de vraag naar oplossingen voor intermodale chemielogistiek.

‘De samenwerking met een gevestigde truckpartner weerspiegelt de ambities van Den Hartogh in China om logistieke diensten aan te bieden voor bestaande en nieuwe klanten’, zegt managing director Pieter den Hartogh.

Den Hartogh is actief in 23 landen. Het bedrijf heeft ruim 1,700 mensen in dienst. De totale vloot bestaat onder meer uit 400 trailers en bijna 600 trucks.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement