Ginaf weer in Nederlandse handen na management buy-out

Overname

Vrachtwagenbedrijf Ginaf Trucks is weer in Nederlandse handen. Het zittende management neemt het bedrijf over van het Chinese CHTC.

Ginaf maakt niet bekend hoeveel geld er met de overname gemoeid is. De in Veenendaal gevestigde onderneming is overgenomen door bestuurders Dirk Inia, Jan-Willem van der Krol en Michelle Yang. Voor de aansturing heeft Ginaf Roeland van der Woude als directeur en mede-aandeelhouder aangetrokken.

Door de bouwcrisis nam CHTC de automotive tak van het bedrijf in 2011 over. De afgelopen acht jaar investeerde de Chinese eigenaar in nieuwe markten en technologie, zoals elektrische aandrijving. Ginaf is naar eigen zeggen de een-na-grootste leverancier van elektrisch aangedreven vrachtwagens in Nederland. Inmiddels heeft CHTC zijn focus verlegd, meldt Ginaf.

Marktpositie

Het bedrijf gaat zich nu richten op de Nederlandse en Europese markt en zet verder in op onder meer zero-emissieaandrijving. Het bedrijf zegt in gesprek te zijn met diverse partijen over verdere versterking van de marktpositie.

Ginaf werd opgericht in 1948 door de gebroeders Van Ginkel in Veenendaal, die een onderneming opzetten in de handel en reparatie van vrachtauto’s. Het bedrijf ontwikkelde zich tot een belangrijke speler in het bouwtransport. Nog altijd vinden alle ontwikkelings- en productieactiviteiten plaats in Veenendaal.

Ginaf weer in Nederlandse handen na management buy-out | NT

Ginaf weer in Nederlandse handen na management buy-out

Overname

Vrachtwagenbedrijf Ginaf Trucks is weer in Nederlandse handen. Het zittende management neemt het bedrijf over van het Chinese CHTC.

Ginaf maakt niet bekend hoeveel geld er met de overname gemoeid is. De in Veenendaal gevestigde onderneming is overgenomen door bestuurders Dirk Inia, Jan-Willem van der Krol en Michelle Yang. Voor de aansturing heeft Ginaf Roeland van der Woude als directeur en mede-aandeelhouder aangetrokken.

Door de bouwcrisis nam CHTC de automotive tak van het bedrijf in 2011 over. De afgelopen acht jaar investeerde de Chinese eigenaar in nieuwe markten en technologie, zoals elektrische aandrijving. Ginaf is naar eigen zeggen de een-na-grootste leverancier van elektrisch aangedreven vrachtwagens in Nederland. Inmiddels heeft CHTC zijn focus verlegd, meldt Ginaf.

Marktpositie

Het bedrijf gaat zich nu richten op de Nederlandse en Europese markt en zet verder in op onder meer zero-emissieaandrijving. Het bedrijf zegt in gesprek te zijn met diverse partijen over verdere versterking van de marktpositie.

Ginaf werd opgericht in 1948 door de gebroeders Van Ginkel in Veenendaal, die een onderneming opzetten in de handel en reparatie van vrachtauto’s. Het bedrijf ontwikkelde zich tot een belangrijke speler in het bouwtransport. Nog altijd vinden alle ontwikkelings- en productieactiviteiten plaats in Veenendaal.