Vorige maand werden er in totaal 163.512 bestelbusjes, trucks en bussen op kenteken gezet. Bezien over de eerste negen maanden van het jaar lopen de Europese verkopen evenwel nog altijd bijna 25 procent achter ten opzichte van vorig jaar in dezelfde periode.

Coronacrisis

De autobranche heeft dit jaar zwaar te lijden onder de coronacrisis. Toch waren er recent wel weer verschillende autofabrikanten die merkten dat de vraag weer wat aan het herstellen was. Mogelijk speelt in de septembercijfers mee dat bedrijven die eigenlijk al in het voorjaar nieuwe bedrijfsvoertuigen wilden aanschaffen, vanwege alle onzekerheid een aantal maanden hebben gewacht alvorens toch tot aankoop over te gaan.

In alle grote autolanden, zoals Duitsland, Italië en Frankrijk, was in september sprake van stevige plussen. In Nederland bleef de opleving beperkt tot een groei van ruim 2 procent, tot 6345 voertuigen. In het hele jaar tot nu toe lopen de verkopen hier 27 procent achter op een jaar terug.