Groen licht Deens-Duitse Fehmarnbelttunnel

Missing link

Na jaren van planning, procedures en bezwaren is de eerste spade de grond ingegaan voor de bouw van de Fehmarnbelttunnel tussen Duitsland en Denemarken. Het zijn nog geen werkzaamheden voor de aanleg van de tunnel zelf, maar voor de werkhaven die de bouw mogelijk moet maken. Afgelopen dinsdag veegde de rechtbank in het Duitse Leipzig de bezwaren die milieuorganisaties en veerbootmaatschappijen hadden ingediend van tafel, waardoor er nu groen licht is voor het project.

fehmarnbelttunnel

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Groen licht Deens-Duitse Fehmarnbelttunnel | NT

Groen licht Deens-Duitse Fehmarnbelttunnel

Missing link

Na jaren van planning, procedures en bezwaren is de eerste spade de grond ingegaan voor de bouw van de Fehmarnbelttunnel tussen Duitsland en Denemarken. Het zijn nog geen werkzaamheden voor de aanleg van de tunnel zelf, maar voor de werkhaven die de bouw mogelijk moet maken. Afgelopen dinsdag veegde de rechtbank in het Duitse Leipzig de bezwaren die milieuorganisaties en veerbootmaatschappijen hadden ingediend van tafel, waardoor er nu groen licht is voor het project.

fehmarnbelttunnel

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu