In totaal neemt Stef vijf vestigingen over, met een gezamenlijke omzet van ongeveer 95 miljoen euro en 200 werknemers. De locatie in Raalte is 5.000 vierkante meter groot. Stef Group heeft al vestigingen in Bodegraven, Eindhoven en Raalte.

‘De transactie zal de Nagel-Group in staat stellen de strategische optimalisatie van haar netwerk en haar beleid van heroriëntatie op de belangrijkste markten voort te zetten. Tegelijkertijd zal de Stef Groep haar aanwezigheid en netwerk in deze drie landen versterken’, schrijven de beide bedrijven in een verklaring.

Verkoop

Nagel is al langer bezig met de verkoop van bedrijfsonderdelen. De Duitse transportgroep verkocht in februari zijn visvervoer-activiteiten aan het Zeeuwse Kotra Logistics. In maart 2019 maakte Nagel de verkoop van 34 koel- en vriesloodsen aan twee investeringsfondsen bekend.

Nagel Group, niet te verwarren met Kuehne+Nagel, is gespecialiseerd in levensmiddelenlogistiek. Het bedrijf is is actief in heel Europa en heeft zijn hoofdkantoor in het Duitse Versmold. Er werken ongeveer 13.000 mensen verspreid over 130 locaties. Het bedrijf meldde onlangs een jaaromzet van 2,1 miljard euro.

Corona

De Franse Stef Groep is naar eigen zeggen Europees marktleider in geconditioneerde logistiek. Stef heeft 19.000 medewerkers in zeven landen. Het bedrijf is genoteerd aan Euronext in Parijs en heeft een jaaromzet van ruim 3 miljard euro. Het bedrijf wordt hard geraakt door de coronacrisis en meldde in het tweede kwartaal een omzetdaling van meer dan 19%. Bij de internationale tak van het Franse logistieke bedrijf werden de activiteiten in Nederland en België het hardst getroffen

Naar verwachting zal de transactie in januari 2021 worden afgerond, waarna de operationele overgang zal plaatsvinden in de eerste helft van 2021. De mededingingsautoriteit in Duitsland moet nog wel toestemming geven voor de deal.