Illegale cabotage komt in Duitsland nog altijd massaal voor

Nieuwe controles

De Duitse inspectie is opnieuw op een groot aantal overtredingen van de cabotageregels gestuit. Bij bijna de helft van de cabotageritten worden de regels niet nageleefd.

Het Duitse Bundesamt für Güterverkehr (BAG) heeft het aantal controles op cabotage sinds enkele maanden flink opgevoerd. Bij de laatste actie werden 284 voertuigen gecontroleerd op naleving van de cabotageregels. 54 van deze voertuigen voerden cabotage uit, waarvan 24 in overtreding bleken te zijn.

Havens

Het BAG voert de acties uit op verkeersaders die intensief gebruikt worden door buitenlandse vrachtwagens. Dit keer ging het om wegen rond de havens in Trier, Bremerhaven, Hamburg en Rostock, de gecombineerde overslagterminals in Kornwestheim en Dornstadt en het distributieverkeer in het Ruhrgebied. Ook controleerde de dienst rond de fabrieken van autobouwers en leveranciers in Baden-Württemberg en in de directe omgeving van grote logistieke en postorderbedrijven.

Ook tijdens acties in augustus, september en oktober trof het BAG veel cabotageovertredingen aan. Toen bleek een kwart tot een derde van de cabotageritten niet te verlopen volgens de regels.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Illegale cabotage komt in Duitsland nog altijd massaal voor | NT

Illegale cabotage komt in Duitsland nog altijd massaal voor

Nieuwe controles

De Duitse inspectie is opnieuw op een groot aantal overtredingen van de cabotageregels gestuit. Bij bijna de helft van de cabotageritten worden de regels niet nageleefd.

Het Duitse Bundesamt für Güterverkehr (BAG) heeft het aantal controles op cabotage sinds enkele maanden flink opgevoerd. Bij de laatste actie werden 284 voertuigen gecontroleerd op naleving van de cabotageregels. 54 van deze voertuigen voerden cabotage uit, waarvan 24 in overtreding bleken te zijn.

Havens

Het BAG voert de acties uit op verkeersaders die intensief gebruikt worden door buitenlandse vrachtwagens. Dit keer ging het om wegen rond de havens in Trier, Bremerhaven, Hamburg en Rostock, de gecombineerde overslagterminals in Kornwestheim en Dornstadt en het distributieverkeer in het Ruhrgebied. Ook controleerde de dienst rond de fabrieken van autobouwers en leveranciers in Baden-Württemberg en in de directe omgeving van grote logistieke en postorderbedrijven.

Ook tijdens acties in augustus, september en oktober trof het BAG veel cabotageovertredingen aan. Toen bleek een kwart tot een derde van de cabotageritten niet te verlopen volgens de regels.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement