‘LZV’s mogen nog dit jaar de grens over naar Duitsland’

Overeenkomst

Grensoverschrijdend vervoer met LZV’s tussen Nederland en Duitsland wordt binnenkort mogelijk. De beide landen hebben die intentie uitgesproken, meldt TLN.

Volgens de branchevereniging ligt een bilaterale overeenkomst die dat moet regelen bij het Duitse ministerie voor verkeer BMVI. Nederland is al akkoord. De verwachting is dat er voor het einde van dit jaar een officieel akkoord is, waarmee Langere en Zwaardere Vrachtautocombinaties (LZV) uit beide landen officieel de grens mogen passeren.

Het Duitse LZV-wegennetwerk groeit gestaag. Met de laatste wijziging van de regels zijn er weer 200 nieuwe trajecten bijgekomen. Inmiddels omvat het LZV-net de meeste snelwegen in Duitsland tot aan de grensovergangen met Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Tsjechië en Denemarken.

‘LZV’s mogen nog dit jaar de grens over naar Duitsland’ | NT

‘LZV’s mogen nog dit jaar de grens over naar Duitsland’

Overeenkomst

Grensoverschrijdend vervoer met LZV’s tussen Nederland en Duitsland wordt binnenkort mogelijk. De beide landen hebben die intentie uitgesproken, meldt TLN.

Volgens de branchevereniging ligt een bilaterale overeenkomst die dat moet regelen bij het Duitse ministerie voor verkeer BMVI. Nederland is al akkoord. De verwachting is dat er voor het einde van dit jaar een officieel akkoord is, waarmee Langere en Zwaardere Vrachtautocombinaties (LZV) uit beide landen officieel de grens mogen passeren.

Het Duitse LZV-wegennetwerk groeit gestaag. Met de laatste wijziging van de regels zijn er weer 200 nieuwe trajecten bijgekomen. Inmiddels omvat het LZV-net de meeste snelwegen in Duitsland tot aan de grensovergangen met Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Tsjechië en Denemarken.