Vervoerders blijven terughoudend met investeringen in wagenpark

Truckverkopen

Truckfabrikanten hebben vorige maand minder vrachtwagens in de EU verkocht dan een jaar eerder, ondanks de aantrekkende vraag na de eerste klap van de coronacrisis.

Dat blijkt uit cijfers van de Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie ACEA. Gemeten over de eerste tien maanden van 2020 ligt de verkoop van trucks in Europa ruim 32% lager dan een jaar eerder. Vooral in de maanden maart tot en met juni lagen de verkopen fors lager.

In totaal werden in oktober in Europa 20.858 bedrijfswagens zwaarder dan 16 ton geregistreerd, een daling van bijna 10% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In Nederland ging het om 817 trucks, tegen 909 een jaar eerder.

Onzekerheid

Die daling wijst erop dat ondernemers nog altijd terughoudend zijn met het doen van investeringen. Onzekerheid over het verdere verloop van de coronapandemie en de daaruit voortgekomen crisis, zorgt ervoor dat ze liever geld in kas houden als financiële buffer.

De lichte bedrijfswagens doen het beter dan de zware voertuigklassen. Volgens ACEA werden vorige maand 0,7% meer bestelbusjes verkocht dan in oktober vorig jaar.

Vervoerders blijven terughoudend met investeringen in wagenpark | NT

Vervoerders blijven terughoudend met investeringen in wagenpark

Truckverkopen

Truckfabrikanten hebben vorige maand minder vrachtwagens in de EU verkocht dan een jaar eerder, ondanks de aantrekkende vraag na de eerste klap van de coronacrisis.

Dat blijkt uit cijfers van de Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie ACEA. Gemeten over de eerste tien maanden van 2020 ligt de verkoop van trucks in Europa ruim 32% lager dan een jaar eerder. Vooral in de maanden maart tot en met juni lagen de verkopen fors lager.

In totaal werden in oktober in Europa 20.858 bedrijfswagens zwaarder dan 16 ton geregistreerd, een daling van bijna 10% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In Nederland ging het om 817 trucks, tegen 909 een jaar eerder.

Onzekerheid

Die daling wijst erop dat ondernemers nog altijd terughoudend zijn met het doen van investeringen. Onzekerheid over het verdere verloop van de coronapandemie en de daaruit voortgekomen crisis, zorgt ervoor dat ze liever geld in kas houden als financiële buffer.

De lichte bedrijfswagens doen het beter dan de zware voertuigklassen. Volgens ACEA werden vorige maand 0,7% meer bestelbusjes verkocht dan in oktober vorig jaar.