ACM geeft groen licht voor fusie Simon Loos en Peter Appel

Mededinging

Peter Appel en Simon Loos mogen fuseren. Er blijft na de fusie voldoende concurrentie over, zo heeft de ACM besloten.

Persfoto Simon Loos & Peter Appel Transport 2

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de voorgenomen fusie onderzocht en constateert dat een vergunning daarvoor niet nodig is. ‘De ACM heeft geen reden om aan te nemen dat de voorgenomen concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren’, schrijft de mededingingsautoriteit in haar concentratiebesluit.

De woordvoerder van de ACM laat weten dat er daarbij is gekeken naar zowel het wegvervoer in het algemeen als de markt voor winkeldistributie en dranken- en levensmiddelenlogistiek. ’Voor beide markten geldt dat er voldoende bedrijven overblijven’, zegt hij. De ACM kijkt daarbij ook naar het marktaandeel van de nieuwe onderneming die ontstaat na de fusie, maar kan die informatie niet openbaar maken. Simon Loos zou na de samensmelting ongeveer 30% van de markt voor supermarktbevoorrading in handen hebben.

De logistieke dienstverleners maakten eind november bekend in 2021 te gaan fuseren en verder te gaan onder de naam Simon Loos. Hoewel die naam anders doet vermoeden, gaat het niet om een overname, zo benadrukten de directeuren toen in een interview in deze krant.

1.400 voertuigen

Simon Loos en Peter Appel zijn bedrijven van vergelijkbare grootte. De jaaromzet van beide bedrijven ligt rond de 160 miljoen euro. Met de fusie ontstaat een organisatie met meer dan 3.000 medewerkers en 1.400 voertuigen in eigen beheer, verdeeld over meer dan 60 standplaatsen in heel Nederland.

Volgens Loos en Appel is schaalvergroting noodzakelijk om het tempo van de ontwikkelingen in de markt bij te houden. De afgelopen jaren hebben vrijwel alle supermarkten hun logistieke infrastructuur aangepast.

Belanghebbenden kunnen nog bezwaar aantekenen tegen het besluit van de ACM.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

ACM geeft groen licht voor fusie Simon Loos en Peter Appel | NT

ACM geeft groen licht voor fusie Simon Loos en Peter Appel

Mededinging

Peter Appel en Simon Loos mogen fuseren. Er blijft na de fusie voldoende concurrentie over, zo heeft de ACM besloten.

Persfoto Simon Loos & Peter Appel Transport 2

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de voorgenomen fusie onderzocht en constateert dat een vergunning daarvoor niet nodig is. ‘De ACM heeft geen reden om aan te nemen dat de voorgenomen concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren’, schrijft de mededingingsautoriteit in haar concentratiebesluit.

De woordvoerder van de ACM laat weten dat er daarbij is gekeken naar zowel het wegvervoer in het algemeen als de markt voor winkeldistributie en dranken- en levensmiddelenlogistiek. ’Voor beide markten geldt dat er voldoende bedrijven overblijven’, zegt hij. De ACM kijkt daarbij ook naar het marktaandeel van de nieuwe onderneming die ontstaat na de fusie, maar kan die informatie niet openbaar maken. Simon Loos zou na de samensmelting ongeveer 30% van de markt voor supermarktbevoorrading in handen hebben.

De logistieke dienstverleners maakten eind november bekend in 2021 te gaan fuseren en verder te gaan onder de naam Simon Loos. Hoewel die naam anders doet vermoeden, gaat het niet om een overname, zo benadrukten de directeuren toen in een interview in deze krant.

1.400 voertuigen

Simon Loos en Peter Appel zijn bedrijven van vergelijkbare grootte. De jaaromzet van beide bedrijven ligt rond de 160 miljoen euro. Met de fusie ontstaat een organisatie met meer dan 3.000 medewerkers en 1.400 voertuigen in eigen beheer, verdeeld over meer dan 60 standplaatsen in heel Nederland.

Volgens Loos en Appel is schaalvergroting noodzakelijk om het tempo van de ontwikkelingen in de markt bij te houden. De afgelopen jaren hebben vrijwel alle supermarkten hun logistieke infrastructuur aangepast.

Belanghebbenden kunnen nog bezwaar aantekenen tegen het besluit van de ACM.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement