Het bedrijf verwacht in januari 2022 te kunnen starten met diensten vanuit de nieuw te openenen vestiging in Chicago. De investering van 10 miljoen euro over drie jaar moet leiden tot 15 nieuwe banen. Het wagenpark zal in eerste instantie bestaan ​​uit tien vrachtwagens, zegt Hegelmann. Het bedrijf verwacht de vloot later uit te breiden met vrachtwagens op LNG of elektriciteit.

Hegelmann is van plan om in het eerste jaar van uitbreiding ongeveer twee miljoen euro te investeren in strategische groei en operationele activiteiten. In het tweede en derde jaar volgt nog eens acht miljoen euro.

Wereldwijde organisatie

‘We willen een wereldwijde organisatie worden die haar diensten aanbiedt op de Europese, Noord-Amerikaanse en Aziatische markt. We geloven dat als we hard en eerlijk werken, we een succesvolle, ambitieuze en gestaag groeiende speler kunnen worden op de Amerikaanse en Noord-Amerikaanse markten’, zegt Andrew Jasinskas, die verantwoordelijk is voor de uitbreiding in de VS.

Hegelmann Group is een internationale transportdienstverlener met het hoofdkantoor in het Duitse Bruchsal. In Nederland is er een vestiging in Eindhoven. Het familiebedrijf is opgericht in 1998 en beschikt over een wagenpark met meer dan 4.000 voertuigen. Het bedrijf telt ruim 7.000 medewerkers en 26 vestigingen.