UPS stoot divisie wegvervoer af

Verkoop UPS Freight

De Canadese wegtransporteur TFI International (Montreal) neemt voor een bedrag van 800 miljoen dollar de divisie Freight over van de Amerikaanse pakketvervoerder UPS.

Het is de grootste acquisitie in de geschiedenis van de Canadese logistieke dienstverlener en zorgt ervoor dat het bedrijf in een klap met een extra omzet van 3 miljard dollar en 14.5000 medewerkers een van de grootste speler in het Noord-Amerikaanse wegvervoer en de groupagemarkt wordt.

Onderaannemer

UPS Freight zal daarbij onder de naam TForce Freight voor de komende vijf jaar ook als onderaannemer dienen voor UPS bij het landvervoer. Het gaat daarbij om het bestaande groupage-vervoer maar ook om het transport van  UPS Ground, dat onder meer het wegvervoer van pakketten regelt bij de koerier.

De koop zal naar verwachting in de tweede kwartaal van dit jaar worden afgerond.en betekent tevens dat UPS afscheid neemt van een kwakkelende divisie en de strategie om alle transport in eigen beheer af te wikkelen.

Verlies

UPS Freight sloot vorig jaar af met een negatief bedrijfsresultaat van 463 miljoen dollar, blijkens de voormalige cijfers over 2020. In 2019 was er een kleine winst van 75 miljoen dollar, terwijl het jaar 2018 een verlies van 26 miljoen dollar opleverde.

UPS Freight telt bijna 200 filialen in Noord-Amerika, waarvan zo’n 150 in eigen bezit. Het wagenpark bestaat uit 6300 trekkers en 23.000 trailers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

UPS stoot divisie wegvervoer af | NT

UPS stoot divisie wegvervoer af

Verkoop UPS Freight

De Canadese wegtransporteur TFI International (Montreal) neemt voor een bedrag van 800 miljoen dollar de divisie Freight over van de Amerikaanse pakketvervoerder UPS.

Het is de grootste acquisitie in de geschiedenis van de Canadese logistieke dienstverlener en zorgt ervoor dat het bedrijf in een klap met een extra omzet van 3 miljard dollar en 14.5000 medewerkers een van de grootste speler in het Noord-Amerikaanse wegvervoer en de groupagemarkt wordt.

Onderaannemer

UPS Freight zal daarbij onder de naam TForce Freight voor de komende vijf jaar ook als onderaannemer dienen voor UPS bij het landvervoer. Het gaat daarbij om het bestaande groupage-vervoer maar ook om het transport van  UPS Ground, dat onder meer het wegvervoer van pakketten regelt bij de koerier.

De koop zal naar verwachting in de tweede kwartaal van dit jaar worden afgerond.en betekent tevens dat UPS afscheid neemt van een kwakkelende divisie en de strategie om alle transport in eigen beheer af te wikkelen.

Verlies

UPS Freight sloot vorig jaar af met een negatief bedrijfsresultaat van 463 miljoen dollar, blijkens de voormalige cijfers over 2020. In 2019 was er een kleine winst van 75 miljoen dollar, terwijl het jaar 2018 een verlies van 26 miljoen dollar opleverde.

UPS Freight telt bijna 200 filialen in Noord-Amerika, waarvan zo’n 150 in eigen bezit. Het wagenpark bestaat uit 6300 trekkers en 23.000 trailers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement