Kooiker Logistiek is opgericht in 1918 en heeft naast zijn hoofdvestiging in Grou locaties in Leeuwarden, Franeker, Drachten, Meppel (2x) en Toruń (Polen). Brant Visser telt 125 medewerkers en heeft een wagenpark met 35 combitrailers en 40 trekker-opleggercombinaties.

Door de samenvoeging ontstaat een bedrijf van 280 medewerkers, 130 trekkende eenheden en vier warehouses met een totale opslagcapaciteit van meer dan 100.000 pallets. De bedrijfsnaam Brant Visser blijft bestaan naast de huidige bedrijfsnamen Kooiker Distributie, Althuisius Polska, Althuisius Logistics, Althuisius Opslag en Wurkwize.

Schaalgrootte

Met deze overname anticipeert Kooiker Logistiek naar eigen zeggen op de toekomstige ontwikkelingen binnen de logistieke sector. ‘Schaalgrootte is een steeds belangrijker wordende factor om de juiste stappen te kunnen zetten op het gebied van kwaliteit, managementinformatie, digitalisering en duurzaamheid’, meldt het bedrijf.

In de komende jaren verwacht het bedrijf verder te groeien door op meerdere locaties in Noord-Nederland magazijnen te exploiteren voor zijn klanten.

De huidige Visser-aandeelhouders Brant, Kees en Sijtze Visser nemen na de overdracht afscheid van het bedrijf. René Visser (geen directe familie) is de huidige directeur-eigenaar van Kooiker Logistiek en zal samen met het huidige management van Brant Visser en Kooiker Logistiek het bedrijf gaan leiden.

Moeilijke keuze

Brant Visser noemt het een ‘moeilijke keuze’ om het bedrijf te verkopen. ‘We zijn echter trots dat wat we met onze medewerkers in al die jaren hebben opgebouwd aan de juiste kandidaat kunnen overdragen. Hierdoor wordt het geheel nog sterker en is de continuïteit en verdere groei van het bedrijf gewaarborgd.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding