De nieuwe onderneming moet de basis vormen voor de waterstoftrucks die beide fabrikanten vanaf 2025 op de markt willen brengen. In april vorig jaar kondigden Daimler en Volvo al aan te willen samenwerken voor de ontwikkeling, productie en verkoop van brandstofcelsystemen voor zware voertuigen.

Belang

Daimler heeft inmiddels al zijn brandstofcel-activiteiten ondergebracht in de onderneming Daimler Truck Fuel Cell. Volvo Group neemt daarin voor 600 miljoen euro een belang van 50%.

De joint-venture zal opereren als een onafhankelijk bedrijf waarbij Daimler Truck AG en de Volvo Group concurrenten blijven op alle andere bedrijfsgebieden. De mededingingsautoriteit ziet in die constructie ‘geen bezwaar’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement