De overname omvat 85 voertuigen en 135 man personeel. Door de overname groeit familiebedrijf Cornelissen Groep naar een jaaromzet van 130 miljoen euro en ruim 1.000 werknemers. Het bedrijf bedient onder meer filialen van Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Kruidvat. Naast de retail en foodservice is Cornelissen actief in de zogenoemde fast-moving consumer goods en pharmalogistiek.

‘Retail en winkeldistributie zijn steeds meer een echt specialisme in de markt aan het worden en met deze schaalvergroting kunnen we onze klanten een nog breder dienstenportfolio aanbieden. Ook is schaalgrootte noodzakelijk om mee te kunnen in de flexibiliteit, energietransitie en digitaliseringsslagen in onze sector’, zegt Mark van der Drift, ceo van Cornelissen Groep.

Familiebedrijf

Daily Logistics Group is ook een familiebedrijf, met een geschiedenis van 135 jaar. Het bedrijf is gespecialiseerd in multimodale combinaties over weg, water en spoor. Het bedrijf is actief op het Europese vasteland en het VK.

In de supermarktbevoorrading is is de trend van schaalvergroting en consolidatie al langer zichtbaar. De branche kenmerkt zich door lage marges en inkopers die de druk opvoeren. Eind vorig jaar maakten marktleiders Simon Loos en Peter Appel al bekend te gaan fuseren.