De transporteur heeft na de bedrijfsinspectie een geldboete aangezegd gekregen die kan oplopen tot 88.000 euro voor overtreding van de Arbeidstijdenbesluit Vervoer, zo meldt de politie. Daarnaast hebben de handhavers proces-verbaal opgemaakt voor het zwart laten werken door chauffeurs die niet in loondienst zijn. De boete hiervoor bedraagt 4.400 euro per overtreding of per chauffeur. Voor deze overtreding krijgt de verdachte ondernemer een strafblad.

Al in november 2020 stelden ILT en politiemensen van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een onderzoek in bij het betreffende transportbedrijf. Uit eerdere informatie waren signalen ontvangen dat dit bedrijf een ongebruikelijke bedrijfsvoering zou voeren en zich schuldig zou maken aan ondermijning.

Onderzoek

Uit administratief onderzoek bleek vervolgens dat een aantal zaken niet klopte. Ook heeft de transporteur tweemaal niet voldaan aan de vordering om bestanden aan te leveren van het motormanagement van de trekkers en chauffeurs. Hierop volgde in januari de uitgebreidere controle.

Het onderzoek is nog niet afgerond. Ook andere bedrijven op naam van de betrokken verdachten in Tilburg en Breda worden nader bekeken. De ISZW en de Belastingdienst doen in samenwerking met het onderzoeksteam van de ILT en politie nader onderzoek inzake zwartwerken. De ILT maakt een inspectierapport op, waarna de betrokken ondernemer zes maanden de tijd krijgt om alle zaken op orde te maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding