Het gaat om een Volvo FH, die gaat rijden op het 150 kilometer lange traject tussen DHL-locaties in Göteborg en Jönköping. Het opladen gebeurt bij DHL in Jönköping en een locatie van Volvo Trucks in Göteborg.

Pilot

‘Tijdens de pilot doen Volvo en DHL belangrijke ervaring en informatie op over het opzetten en exploiteren van een adequate laadinfrastructuur. De verzamelde inzichten zullen helpen bij het optimaliseren van de juiste balans tussen gereden afstand, laadgewicht en oplaadpunten in het dagelijkse vrachtvervoer over de weg’, meldt Volvo.

Op dit moment worden elektrische trucks voornamelijk gebruikt voor kortere afstanden binnen steden en in stedelijke gebieden. Projecten met zware trucks over langere afstanden zijn nog zeldzaam.

Verkoop

Dit jaar start Volvo in Europa met de verkoop van elektrische vrachtwagens voor zware toepassingen. De truckbouwer heeft met de FL Electric en FE Electric al elektrische voertuigen voor stadsdistributie in serieproductie. DHL Supply Chain heeft onlangs een nieuwe Volvo FL Electric in Londen in gebruik genomen. Ook in Nederland rijden al verschillende Volvo’s FL en Volvo’s FE Electric rond, onder andere bij Renewi, Oegema en Circulus-Berkel.