Dat blijkt uit cijfers van de Britse Road Haulage Association (RHA). Volgens de organisatie lijkt het er wel op dat de export langzaam opkrabbelt.

In week 7 lag het aantal truckladingen naar het Europese vasteland 47% lager dan in dezelfde week vorig jaar. In week 3 was dat nog een min van 68%. Tegelijkertijd ligt de Britse import via de weg op dit moment slechts 9% lager dan een jaar geleden.

Verbeteringen

De RHA verwacht in maart verdere verbeteringen, maar waarschuwt ook voor de maand april. Dan volgt een aanscherping van de controles op de invoer van levensmiddelen en andere landbouwproducten, waardoor de RHA ‘grote veranderingen’ verwacht.

Kort na de brexit steeg het aantal trucks dat leeg naar het Europese vasteland reed naar 40%. De RHA weet dat toen aan ‘te strenge’ controles aan de EU-zijde van het Kanaal.