Stakende truckers blokkeren distributiecentra Albert Heijn

Acties

Vrachtwagenchauffeurs voeren vrijdag de hele dag actie bij twee distributiecentra van Albert Heijn. Met een 24-uursstaking is het de bedoeling de distributiecentra in Pijnacker en Zaandam volledig lam te leggen, zegt bestuurder Willem Dijkhuizen van vakbond FNV.

De FNV rekent op ongeveer 150 deelnemers. Zij werken voor verschillende bedrijven. Doordat het normaal gesproken een komen en gaan is van trucks bij de distributiecentra, verwacht Dijkhuizen sowieso opstoppingen door drukte met chauffeurs die zich op locatie voor de staking inschrijven. Na de acties in Pijnacker en Zaandam volgen volgens de vakbond ook stakingen bij andere distributiecentra van supermarkten, waarschuwt Dijkhuizen: ‘We gaan deze actie een ferm vervolg geven.’

Werknemers in de sector transport en logistiek voeren sinds het begin van deze maand acties, nadat op 8 maart een ultimatum van FNV aan werkgevers was verlopen. Sindsdien hebben chauffeurs van UPS al drie stakingsacties georganiseerd, waaronder eerder deze week.

De vakbond eist een loonsverhoging van 3,5 procent die met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 moet gaan gelden. Behalve een loonsverhoging eisen chauffeurs ook betere werkomstandigheden. Vrachtwagens moeten daarom standaard worden uitgerust met airco en een standkachel, zo vinden zij. Ook wil de vakbond dat werkgevers een regeling invoeren waardoor vrachtwagenchauffeurs, wegens hun fysiek zware beroep, eerder kunnen stoppen met werken.

Op 12 april wordt een landelijke manifestatie georganiseerd in de regio Utrecht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Stakende truckers blokkeren distributiecentra Albert Heijn | NT

Stakende truckers blokkeren distributiecentra Albert Heijn

Acties

Vrachtwagenchauffeurs voeren vrijdag de hele dag actie bij twee distributiecentra van Albert Heijn. Met een 24-uursstaking is het de bedoeling de distributiecentra in Pijnacker en Zaandam volledig lam te leggen, zegt bestuurder Willem Dijkhuizen van vakbond FNV.

De FNV rekent op ongeveer 150 deelnemers. Zij werken voor verschillende bedrijven. Doordat het normaal gesproken een komen en gaan is van trucks bij de distributiecentra, verwacht Dijkhuizen sowieso opstoppingen door drukte met chauffeurs die zich op locatie voor de staking inschrijven. Na de acties in Pijnacker en Zaandam volgen volgens de vakbond ook stakingen bij andere distributiecentra van supermarkten, waarschuwt Dijkhuizen: ‘We gaan deze actie een ferm vervolg geven.’

Werknemers in de sector transport en logistiek voeren sinds het begin van deze maand acties, nadat op 8 maart een ultimatum van FNV aan werkgevers was verlopen. Sindsdien hebben chauffeurs van UPS al drie stakingsacties georganiseerd, waaronder eerder deze week.

De vakbond eist een loonsverhoging van 3,5 procent die met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 moet gaan gelden. Behalve een loonsverhoging eisen chauffeurs ook betere werkomstandigheden. Vrachtwagens moeten daarom standaard worden uitgerust met airco en een standkachel, zo vinden zij. Ook wil de vakbond dat werkgevers een regeling invoeren waardoor vrachtwagenchauffeurs, wegens hun fysiek zware beroep, eerder kunnen stoppen met werken.

Op 12 april wordt een landelijke manifestatie georganiseerd in de regio Utrecht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement