De veertien te vervoeren objecten wogen in totaal zeshonderd ton, vergelijkbaar met vier à zes van de grootste walvissen. De objecten moesten gelost worden vanaf een barge en naar de zestig kilometer verderop gelegen raketbasis getransporteerd worden.

De nieuwe lanceerbasis Vostochny Cosmodrome, door de Russische president Putin omschreven als een van de meest ambitieuze projecten van ‘het moderne Rusland’, heeft al een aantal lanceringen achter de rug, maar is voor een ander deel nog in aanbouw.

Volgens het Mammoet was het nu uitgevoerde transport een complexe operatie waarvoor een in graniet gebeiteld plan was opgesteld, omdat er absoluut niets mis mocht gaan. Het bedrijf zette twee eigen heavy-lift kranen in, plus Goldhofer trailers en semi-trailers. De klus nam vier dagen in beslag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding