De stickerplicht in Frankrijk geldt sinds 1 januari. Voor de eerste drie maanden van het jaar gold een gedoogperiode, waarin transportondernemers nog geen boete kregen voor ontbrekende dodehoekstickers. Zij werden hoogstens gewezen op die nieuwe regels. De boete voor het niet voeren van dodehoekstickers bedraagt 135 euro.

Onwerkbaar

Europese brancheorganisaties zijn kritisch op de Franse regels. De verplichting om dodehoekstickers te plaatsen is voor veel transporteurs onwerkbaar en onrealistisch, stellen zij. Zo zou het voor exceptioneel en containervervoer vrijwel onmogelijk zijn om aan de Franse eisen te voldoen.

TLN vraagt zich bovendien af of de verplichting niet in strijd is met Europese regels waarin staat dat voertuigen die voldoen aan de Europese Typegoedkeuring in elke lidstaat zijn toegelaten.

In een uiterste en ultieme poging om versoepelingen te krijgen in het beleid rondom de Franse dodehoeksticker, heeft TLN vorige week demissionair minister Van Nieuwenhuizen gevraagd met haar Franse ambtsgenoot contact op te nemen over de invoering van deze maatregel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement