De Nederlandse vrachtwagen werd zaterdag gecontroleerd in de buurt van de Deense havenstad Kolding. Twee van de chauffeurs, van wie één de vervoerder zelf was, waren ‘s nachts door een derde chauffeur van Nederland naar Denemarken gereden. De derde chauffeur was vroeg in de ochtend al uitgestapt, waarna de twee chauffeurs het hadden overgenomen. Zij hadden echter op vrijdag in Nederland ook al een hele dag achter het stuur gezeten.

Rust

De regels voor rij- en rusttijden schrijven voor dat chauffeurs tussen twee werkdagen minimaal 9 uur moeten rusten. Die rust mag echter niet plaatsvinden in een rijdende vrachtwagen, waardoor de twee Nederlandse chauffeurs juridisch gezien helemaal niet gerust hebben.

De Deense politie schreef een prent uit van ruim 15.000 euro voor de overtreding en enkele kleine andere vergrijpen. Ook mochten de chauffeurs niet verder voordat zij hun wettelijke rust hadden genoten. De Deense rechter zal op een later moment de definitieve straf vaststellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding