De piekuren van het containerwegvervoer liggen normaalgesproken van 6 uur ‘s ochtends tot 18 uur in de avond. Klanten van containervervoerders willen binnen dat tijdvak hun lading ontvangen. Als zij die die tijden echter verruimen, biedt dat transportbedrijven de mogelijkheid om piekuren te vermijden en meer containers in de avond en de nacht te rijden.

TLN roept zijn leden op om contact te zoeken met de klant of opdrachtgever en te bespreken wat de mogelijkheden zijn om containers buiten de piektijden te laden of te lossen.

Stormvloed

Partijen in de logistieke keten voeren deze week overleg over knelpunten door de verwachte stormvloed aan containers nu de blokkade bij het Suezkanaal is opgeheven en tientallen schepen kort na elkaar in Rotterdam aan zullen komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement