Al 3.000 boetes voor overtreding nieuwe Tiroolse rijverboden

Handhaving

Sinds het begin van dit jaar gelden in Tirol strengere rijverboden. De politie in de Oostenrijkse deelstaat handhaaft streng en legde al 3.000 boetes op.

Vooral vrachtwagens uit Oost-Europa overtraden in het afgelopen kwartaal vaak de regels, meldt de Oostenrijkse omroep ORF. Volgens de politie was het nieuws over de aangescherpte maatregelen nog niet bij alle transporteurs en chauffeurs bekend. Vooral het strengere nachtelijke rijverbod leidde tot veel bekeuringen. 1.260 chauffeurs kregen voor overtredingen ervan een prent gepresenteerd.

Transito-verkeer

De deelstaat Tirol probeert al een aantal jaren om het transitowegvervoer van Zuid-Duitsland naar Noord-Italië in te perken met rijverboden. Sinds het begin van dit jaar is in Tirol het nachtelijk transito-rijverbod voor voertuigen zwaarder dan 7,5 ton uitgebreid naar Euro-6-trucks.

Ook hebben de Tirolers voor de daguren de regels aangescherpt, waardoor oudere trucks minder toegang hebben. De politie deelde in het eerste kwartaal bijna 600 boetes uit voor dit euroklasse-rijverbod.

Sectorale rijverboden

Voor overtredingen van sectorale rijverboden, die het vervoer van bijvoorbeeld afval, staal en papier verbieden, legde de Tiroolse politie bijna 300 boetes op. Bovendien bleken 682 voertuigen niet over het juiste label voor de emissieklasse te beschikken. Volgens ORF bedraagt de opgelegde boete in de meeste gevallen 500 euro.

De uitbreiding van de Tiroolse rijverboden aan het begin van dit jaar leidde tot woede in Duitsland en Italië, die de maatregel discriminerend noemen. Na veel gesteggel ligt de zaak nu voor bij de Europese Commissie.

Al 3.000 boetes voor overtreding nieuwe Tiroolse rijverboden | NT

Al 3.000 boetes voor overtreding nieuwe Tiroolse rijverboden

Handhaving

Sinds het begin van dit jaar gelden in Tirol strengere rijverboden. De politie in de Oostenrijkse deelstaat handhaaft streng en legde al 3.000 boetes op.

Vooral vrachtwagens uit Oost-Europa overtraden in het afgelopen kwartaal vaak de regels, meldt de Oostenrijkse omroep ORF. Volgens de politie was het nieuws over de aangescherpte maatregelen nog niet bij alle transporteurs en chauffeurs bekend. Vooral het strengere nachtelijke rijverbod leidde tot veel bekeuringen. 1.260 chauffeurs kregen voor overtredingen ervan een prent gepresenteerd.

Transito-verkeer

De deelstaat Tirol probeert al een aantal jaren om het transitowegvervoer van Zuid-Duitsland naar Noord-Italië in te perken met rijverboden. Sinds het begin van dit jaar is in Tirol het nachtelijk transito-rijverbod voor voertuigen zwaarder dan 7,5 ton uitgebreid naar Euro-6-trucks.

Ook hebben de Tirolers voor de daguren de regels aangescherpt, waardoor oudere trucks minder toegang hebben. De politie deelde in het eerste kwartaal bijna 600 boetes uit voor dit euroklasse-rijverbod.

Sectorale rijverboden

Voor overtredingen van sectorale rijverboden, die het vervoer van bijvoorbeeld afval, staal en papier verbieden, legde de Tiroolse politie bijna 300 boetes op. Bovendien bleken 682 voertuigen niet over het juiste label voor de emissieklasse te beschikken. Volgens ORF bedraagt de opgelegde boete in de meeste gevallen 500 euro.

De uitbreiding van de Tiroolse rijverboden aan het begin van dit jaar leidde tot woede in Duitsland en Italië, die de maatregel discriminerend noemen. Na veel gesteggel ligt de zaak nu voor bij de Europese Commissie.