Hyzon is inmiddels beginnen met de productie van de waterstofvoertuigen. Het gaat onder meer om afvalinzamel- en kraanvoertuigen, watertrucks en bezorgvoertuigen. Hyzon Europe, de joint venture tussen Hyzon en het Groningse Holthausen is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, bouw en levering van de busjes en trucks.

De gemeente Groningen heeft een vloot van 300 voertuigen. De gemeente heeft al tien waterstofvoertuigen in gebruik, die zij eerder bestelde bij Holthausen.

Hyzon kan in de Groningse fabriek naar eigen zeggen 2.000 voertuigen per jaar produceren. Onlangs haalde het bedrijf in Nieuw-Zeeland een order binnen voor 1.500 waterstoftrucks, die in Winschoten gebouwd zullen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding