Alblas baarde in 2019 al opzien door een route te openen van China naar Europa. Een proefproject geeft het bedrijf het vertrouwen om ook met ritten van Ho Chi Minh naar Duitsland te starten. De vrachtwagens van Alblas rijden vanuit Vietnam door China, Kazachstan, Rusland, Wit-Rusland en Polen naar Duitsland.

Alblas wijst op de moeilijke marktomstandigheden in het transport via het spoor en over zee. Luchtvracht is erg kostbaar, zo schrijft het bedrijf in een bericht op Linkedin, waardoor het wegvervoer een aantrekkelijk alternatief zou zijn. De nieuwe FTL-dienst is volgens de transporteur bovendien geschikt voor producten waar batterijen in verwerkt zijn.

Lees ook: Alblas: ‘Trucken op China is een nichemarkt’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding