Girteka: 35% korting ‘niets ongewoons’

FTL-vervoer

Girteka stuntte de afgelopen weken met kortingen tot wel 35% op de tarieven voor FTL-transporten. De actie leidde vooral in Duitse media tot gefronste wenkbrauwen, maar volgens het Litouwse transportbedrijf is er niets geks aan de hand.

Girteka, dat met achtduizend trucks over het grootste eigen wagenpark in Europa beschikt, begon eind april met zijn kortingsacties. De hoogste kortingen golden voor transporten van Frankrijk naar de Benelux, Italië, Duitsland en Spanje. Een transport van Parijs naar Madrid kostte tot woensdag een kleine 800 euro in plaats van het reguliere tarief van 1.200 euro.

De actieweken van Girteka roepen de vraag op, of de transporteur met dit prijsniveau nog wel kan voldoen aan sociale wetgeving en zijn chauffeurs fatsoenlijk voor de ritten betaalt. In een reactie aan de Duitse vakwebsite Eurotransport stelde een woordvoerder van het bedrijf dat die zorg onterecht is. Girteka zou voor transporten naar Frankrijk geconfronteerd worden met een tekort aan retourlading. ‘Daarom bieden we die ritten goedkoper aan. Zo kunnen we lege ritten vermijden. Leeg rijden is niet goed voor het bedrijf en ook niet voor het milieu.’

Girteka telt achttienduizend medewerkers en behaalde in 2019 een omzet van 945 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Girteka: 35% korting ‘niets ongewoons’ | NT

Girteka: 35% korting ‘niets ongewoons’

FTL-vervoer

Girteka stuntte de afgelopen weken met kortingen tot wel 35% op de tarieven voor FTL-transporten. De actie leidde vooral in Duitse media tot gefronste wenkbrauwen, maar volgens het Litouwse transportbedrijf is er niets geks aan de hand.

Girteka, dat met achtduizend trucks over het grootste eigen wagenpark in Europa beschikt, begon eind april met zijn kortingsacties. De hoogste kortingen golden voor transporten van Frankrijk naar de Benelux, Italië, Duitsland en Spanje. Een transport van Parijs naar Madrid kostte tot woensdag een kleine 800 euro in plaats van het reguliere tarief van 1.200 euro.

De actieweken van Girteka roepen de vraag op, of de transporteur met dit prijsniveau nog wel kan voldoen aan sociale wetgeving en zijn chauffeurs fatsoenlijk voor de ritten betaalt. In een reactie aan de Duitse vakwebsite Eurotransport stelde een woordvoerder van het bedrijf dat die zorg onterecht is. Girteka zou voor transporten naar Frankrijk geconfronteerd worden met een tekort aan retourlading. ‘Daarom bieden we die ritten goedkoper aan. Zo kunnen we lege ritten vermijden. Leeg rijden is niet goed voor het bedrijf en ook niet voor het milieu.’

Girteka telt achttienduizend medewerkers en behaalde in 2019 een omzet van 945 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement